Ένας μεγάλος αθλητής!!!

2018-02-15

Jack Sharp

  Ο Jack Sharp ήταν από τους μεγαλύτερους αθλητές που πέρασε από την ομάδα μας! Γεννήθηκε την ίδια χρονιά με την ομάδα μας, το 1878, και αυτό λέει πολλά, μια μέρα σαν την σημερινή!

   Στο Merseyside πήγε το 1895 και εργάστηκε αρχικά ως μαθητευόμενος κηπουρός των γηπέδων δύο ομάδων του κρίκετ, της Liverpool και της Leyland. Το 1897 ξεκίνησε και την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, στην Aston Villa, και από το 1899 ήρθε στην Everton για το υπόλοιπο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ως το 1910. Σε αυτά τα 11 χρόνια αγωνίστηκε 342 φορές και πέτυχε 80 γκολ.

   Δεξιός μεσοεπιθετικός-winger, ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες της εποχής του. Ένας πραγματικός σταρ, που εμφανίστηκε, σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής, αρκετές φορές σε πακέτα από τσιγάρα και σε άλλες διαφημιστικές κάρτες. Συνολικά 14 φορές εμφανίστηκε το πρόσωπο του σε διαφήμιση, κάτι που το ξεπέρασαν αργότερα ο Harry Makepeace και ο Dixie Dean!


    Λίγο έλειψε η καριέρα του να σημαδευτεί από την έλλειψη κάποιου τίτλου, ενώ έφτασε κάποιες φορές κοντά... Το 1902, το '05 και το '09 η Everton τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ το 1907 έχασε και στον τελικό του κυπέλλου... Ο μοναδικός του τίτλος ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου του 1906. Από το 1908 έγινε αρχηγός στην ομάδα, ο 13ος στη σειρά, και παρέμεινε αρχηγός της ομάδας μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, την τελευταία ημέρα της σαιζόν 1909- 10.
   

Ο Jack Sharp ήταν ένας πραγματικός θρύλος της ομάδας και αναγνωρίστηκε έτσι από την ομάδα, ως ένας από τους πρώτους "millenium giants"! Ήταν ποδοσφαιριστής, αθλητής του κρίκετ και αργότερα διευθυντής της ομάδας, επιτυχημένος παντού! Ήταν ένας από τους 10 αθλητές που εκπροσώπησαν την εθνική Αγγλίας, στο ποδόσφαιρο και στο κρίκετ!

   Μετά το τέλος της καριέρας του έγινε διευθυντής της ομάδας και έκανε μια πολύ καλή δουλειά. Μετά τον πόλεμο συνέχισε να αγωνίζεται ως παίκτης του κρίκετ, σε ερασιτεχνικό επίπεδο, και αργότερα άνοιξε τη δική του επιχείρηση αθλητικών ειδών, η οποία ήταν ο επίσημος προμηθευτής των Everton και Liverpool για πολλά χρόνια, και λειτούργησε για δεκαετίες, πριν την αγοράσει η JJB το 1980.

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

  • 1878 -Jack Sharp Διάβαστε το κείμενο πάνω
  • 1886 - John Borthwick, Σκωτσέζος αμυντικός που έκανε 25 εμφανίσεις με την ομάδα απο το 1907 εως το 1911