Η πιο σημαντική μέρα

2018-04-03

Everton 1985
Everton 1985

  Σαν σήμερα το 1985 ήταν η πιο σημαντική μέρα της χρονιάς. Η πρωτοπόρος Everton πήγαινε στην έδρα του άλλου βασικού διεκδικητή του τίτλου, της Tottenham, για να δώσει τη μάχη για το εξάποντο!

   Η Everton είχε 66 βαθμούς, έχοντας παραμείνει για 10 αγώνες αήττητη, 6 περισσότερους από την αντίπαλο της. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος , η Tottenham κέρδισε με 1-4 μέσα στο Goodison park, σε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα, αλλά στην πορεία μετατράπηκε σε μαγική χρονιά.Στο παιχνίδι  Οι Andy Gray(στο 9') και Travor Steven(στο 62') πέτυχαν τα δύο γκολ της Everton αλλά ο πραγματικός ήρωας της αναμέτρησης ήταν ο Neville Southall που με τις εκπληκτικές του επεμβάσεις κράτησε το αποτέλεσμα μέχρι τέλους και βοήθησε την ομάδα να κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον τίτλο!

   Η ήττα στοίχισε βαθμολογικά στην Tottenham(καθώς με την νίκη της η Manchester United την ίδια μέρα επί της Leicester πέρασε στη δεύτερη θέση) , αλλά κυρίως ψυχολογικά και στους τελευταίους 10 αγώνες μάζεψε μόλις 17 βαθμούς, και ισοβάθμησε στη δεύτερη θέση, με μειονέκτημα όμως στα τέρματα κατατάχτηκε τρίτη.Η νίκη από την άλλη έδωσε φτερά στους παίκτες της ομάδας μας που μάζεψαν 24 βαθμούς στους εναπομείναντες 11 αγώνες, με 7 συνεχόμενες νίκες. Μάλιστα, η νίκη επί των Spurs ήταν η τρίτη συνεχόμενη και το σερί έφτασε στις 10 συνεχόμενες!