Η σφαλιάρα που έφερε τον Martinez

2018-03-09

   Σαν σήμερα το 2013 η Έβερτον υποδέχεται την Γούιγκαν του Roberto Martinez.Του μάνατζερ που στους ψαγμένους είχε ήδη αρχίσει να ενδιαφέρει την Έβερτον ως ο πιθανόν αντικαταστάτης του David Moyes.

   Η Everton είχε ήδη μείνει μακρυά από την τετράδα, λιγοστές οι πιθανότητες της και για πεντάδα, και το ευρωπαϊκό εισιτήριο εξαρτιόταν από την πορεία της στο κύπελλο.Ο Moyes, διατείνονταν πως, ακόμη δεν είχε αποφασίσει αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του που έληγε στα τέλη της χρονιάς, και ήθελε να δει "αν η ομάδα θα εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη" του χρόνου...

   Από την άλλη η Wigan μάχονταν σε δύο μέτωπα, της αποφυγής του υποβιβασμού και το κύπελλο. πολλοί έλεγαν πως δε θα ασχοληθεί με το κύπελλο ώστε να σώσει την κατηγορία.Όταν ο αγώνας ξεκίνησε κανείς δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε μέσα σε μισή ώρα.

   Μέσα σε 3 λεπτά η Wigan μετέτρεψε το 0-0 σε 0-3!
Το Goodison Park αποθέωσε αυτούς που σε λίγο καιρό θα έπιαναν δουλειά εκεί, τον Martinez και τους Alcaraz- Robles- Kone- McCarthy, και εξαγριώθηκε με τους απερχόμενους Moyes και κυρίως τον Neville, που στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του έβγαλε την τέλεια ασίστ στον... McManaman!
Η Wigan στάθηκε τυχερή στην κλήρωση της επόμενης μέρας, τέθηκε αντιμέτωπη με τη Millwall, πήγε στον τελικό και κατέκτησε το κύπελλο...

   Η ευρεία και άνετη νίκη της Wigan και η μετέπειτα κατάκτηση του κυπέλλου ήταν αυτή που πιθανότατα λειτούργησε καταλυτικά ώστε ο Roberto Martinez να έρθει στην Έβερτον.   

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ, 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 1978 - Lucas Neill, Αυστραλός αμυντικός που έπαιξε 15 παιχνίδια για την ομάδα το 2009/10