Κλειστό λόγω χειμώνα

2018-02-02

Στις 2 Φεβρουαρίου του 1985, η Everton αγωνίστηκε και πάλι για το πρωτάθλημα έπειτα από 20 μέρες. Η αποχή από τις υποχρεώσεις της οφείλονταν στον βαρύ χειμώνα που έκανε τον Ιανουάριο του '85!Η τελευταία αναμέτρηση της ήταν στις 12 Ιανουαρίου, ένα νικηφόρο 4-0 επί της Newcastle, στο Goodison Park. Μεσολάβησε ένα νικηφόρο 2-0 στις 26 Ιανουαρίου, για το κύπελλο, εναντίον της Doncaster, και στις 2 του Φλεβάρη, υποδέχτηκε την Watford, την οποία νίκησε, και αυτήν με 4-0!
Η επόμενη φορά μάλιστα που αγωνίστηκε για το πρωτάθλημα η Everton ήταν στις 23 Φεβρουαρίου, εναντίον της Leicester, στο Filbert Street.
Αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη, σε όλες τις υποχρεώσεις. Συνολικά, έφτασε τις 9 συνεχόμενες νίκες. Κυρίως, ήταν μέρος του μεγαλύτερου ρεκόρ που έχει πετύχει η Everton στην ιστορία της, 28 αγώνες αήττητη, από τις 26 Δεκεμβρίου του '84 ως τις 11 Μαΐου του '85!
Αυτό που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό το ρεκόρ είναι η αποχή από το πρωτάθλημα για όλες αυτές τις μέρες. Τα παιχνίδια μεταφέρθηκαν, και η Everton αναγκάστηκε, όπως οι περισσότερες ομάδες της χώρας, να παίζει σχεδόν κάθε 3 μέρες. Με τις υποχρεώσεις της σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Κυπελλούχων καταλαβαίνει κανείς πόσο μεγάλο ήταν το επίτευγμα της ομάδας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα με 13 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Liverpool, κατέκτησε το Κυπελλούχων, και 3 μέρες μετά πήγε να παίξει στον τελικό του κυπέλλου, όπου το έχασε στην παράταση από τη Manchester United!