Μια επική εμφάνιση!

2018-04-06

 Στο δρόμο για το πρωτάθλημα του 1985 η Everton έκανε μια από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της σαιζόν εναντίον της Sunderland...

 Η Sunderland προηγήθηκε μόλις στο 1' αλλά στη συνέχεια η Everton ήταν καταιγιστική. Ο Andy Gray στο 34' και στο 37' έβαλε την Everton με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και ο Trevor Steven στο 50', με τον Greaeme Sharp στο 67' ολοκλήρωσαν την επιτυχία της ομάδας! Μπορεί ο αντίπαλος, που βρισκόταν στη 18η θέση, να μην φάνταζε τόσο δυνατός όμως ήταν τέτοια η απόδοση που έπιασε η Everton εκείνη τη μέρα που δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης, ακόμη και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και ο 19ος συνεχόμενος αγώνας της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις που η ομάδα παρέμενε αήττητη! Το σερί των συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα έφτασε τις 10 και ενώ το αήττητο έσπασε στους 28 αγώνες! Η Everton εδραιώθηκε για τα καλά στην πρώτη θέση και ξεκίνησε να προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης με τη Μπάγερν του Μονάχου, για το κύπελλο Κυπελλούχων... Αξίζει να ρίξει κάποιος μια ματιά στο βίντεο του αγώνα, στην περιγραφή ο μεγάλος John Motson: