Ο 1ος τίτλος της Έβερτον

2018-03-29

   Στις 29 Μαρτίου του 1884 η Everton κέρδισε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, νικώντας στον τελικό του Liverpool seniors Cup την Earlestown με 1-0, στο Bootle.

   Στο δρόμο για τον τελικό είχε νικήσει τις St. Petr's με 10-0, Liverpool Ramble με 4-0 και Bootle F.C. με 5-2. Το κύπελλο αποδόθηκε στον John Houlding, τότε πρόεδρο της Everton.To Liverpool Seniors Cup είναι μια διοργάνωση που υφίσταται από το 1883 για τις ομάδες του Λίβερπουλ και των γύρω περιοχών. Παίρνουν μέρος ομάδες ερασιτεχνικές και επαγγελματικές, οι επαγγελματικές ομάδες όμως κατεβάζουν τις ομάδες των νέων.

   Η Everton είναι πολυνίκης του θεσμού, με 46 κατακτήσεις μέχρι τώρα, με δεύτερη τη Liverpool με 40. Μεταξύ των ομάδων που έχουν κατακτήσει τον τίτλο είναι οι Tranmere Rovers, Southport, αλλά και οι Earlestown, New Brighton...
Η "παλιά" Bootle κατέκτησε το τρόπαιο 3 φορές, μέχρι τη διάλυση της το 1893. Μέχρι τότε κράτησε το "αυθεντικό Merseyside Derby"(θα ακολουθήσει ειδικό αφιέρωμα στο συγκεκριμένο αγώνα).

    H Prescot Cables F.C. είναι η κάτοχος του τίτλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της.Ενω η τελευταία φορά που οι μικρόι της Έβερτον κατέκτησαν τον τίτλο ήταν το 2016

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

---------------------------------------