Ο επιθετικός που έγινε σπουδαίος αμυντικός!!

2018-02-06

  O John Hurst γεννήθηκε σαν σήμερα στο Blackpool στις 6 Φεβρουαρίου του 1947.

   Ήρθε στην ομάδα στα 14 και ήταν ήδη διεθνής, με τις μικρότερες εθνικές της Αγγλίας. Έκανε ντεμπούτο τον Αύγουστο του '65, εναντίον της Stoke στο Victoria Ground, αντικαθιστώντας τον Joe Royle, και έγινε ο πρώτος παίκτης της Everton που μπαίνει στο γήπεδο ως αλλαγή. Μέχρι τον Απρίλη του '76 που έφυγε για την Oldham Athletic, έκανε 404 συμμετοχές, οι 16 ως αλλαγή, και πέτυχε 34 γκολ.

   Ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός αλλά στην πορεία ο Harry Catterick τον μετέτρεψε σε κεντρικό αμυντικό, και έγινε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της εποχής του. Ήταν παρών στον χαμένο τελικό του '68, και από τα βασικά στελέχη της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα του '70.
Αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση επέστρεψε για λίγο καιρό ως προπονητής των ακαδημιών της ομάδας, βοηθός του Joe Royle, αργότερα έπιασε δουλειά ως scouter της Manchester City και της Bolton.

   Κάποια στιγμή κουράστηκε από τα πολλά ταξίδια στην Ευρώπη, και αρνήθηκε την πρόταση του Joe Royle όταν ανέλαβε μάνατζερ της Oldham, και τα τελευταία χρόνια εργάζονταν ως αποθηκάριος σε σούπερ μάρκετ...