Ο Harry Catterick πιάνει δουλεία

2018-04-17

  Στις 17 Απριλίου 1961 48 ώρες μετά την απόλυση του Johnny Carey στο ταξί, πιάνει δουλειά στην ομάδα ο Harry Catterick, ο μάνατζερ της ομάδας για τα επόμενα 12 χρόνια.

    Στην περίοδο που ήταν στην ομάδα θα γινόταν ο πιο επιτυχημένος μάνατζερ της  μέχρι τότε κερδίζοντας 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο, αποδίδοντας εξαιρετικό, επιθετικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, τα προβλήματα με την καρδιά του δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει τη δουλειά του όπως ο ίδιος θα ήθελε.

   Το 1973 άφησε τη θέση του βλέποντας ότι η πίεση στο πάγκο της ομάδας και η αδυναμία του να την οδηγήσει ξάνα στον δρόμο των επιτυχιών  βλάπτει σοβαρά την υγεία του. Μια και ήδη είχε πάθει ένα έμφραγμα ένα χρόνο πρίν.

   Στις 9 Μαρτίου 1985 μετά από μια ισοπαλία της Έβερτον με την Ίπσουιτς Τάουν 2-2 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας ο Κάττερικ κατέληξε μετά από οξύ έμφραγμα. Ήταν τα χρόνια προβλήματα και η αγάπη του για την ομάδα που υπηρέτησε επί 19 χρόνια ως παίκτης, προπονητής και στέλεχος του συμβουλίου.Κατα ειρωνεία της τύχης μόλις δύο μήνες και λίγες μέρες  πριν η αγαπημένη του Έβερτον κατακτήσει Ευρωπαικό τίτλο αλλά και το Αγγλικό πρωτάθλημα

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  • 1992 - Shkodran Mustafi Μόλις μα εμφάνιση σε Ευρωπαικό παιχνίδι το 2009 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για τον Γερμανό κεντρικό αμυντικό που δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε στην ομάδα μας