Το δώρο της Άστον Βίλα

2018-05-02

Σαν σήμερα, το 1928 η Everton επιβεβαιώθηκε μαθηματικά ως πρωταθλήτρια Αγγλίας για τρίτη φορά στην ιστορία της.


Σε αυτο βοήθησε η νίκη της Aston Villa επί της διεκδικήτριας του τίτλου Huddersfield.Με την Hudderfield 2 βαθμούς πίσω από την Everton και με 2 αγώνες να μπροστά της(η νίκη τότε έδινε 2 βαθμούς, ισοπαλία 1 και ήττα 0), είχε την ευκαιρία να περάσει την Everton που είχε 1 αγώνα, αυτό με την πολύ καλή Arsenal την τελευταία αγωνιστική.

   Η αδιάφορη Aston Villa όμως της έκανε τη ζημιά και έδωσε μαθηματικά τον τίτλο στην Everton, νικώντας με 3-0! Τα νέα έφτασαν στο Λίβερπουλ και έδωσαν χαρά στους φίλους της ομάδας που 3 μέρες μετά πήγαν στο γήπεδο για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα αλλά να δώσουν ώθηση και στον Dixie Dean ώστε να ισοφαρίσει ή να πετύχει νέο ρεκόρ επίτευξης τερμάτων σε μια σαιζόν.

  Ο τίτλος της Everton αποτελούσε μεγάλη έκπληξη καθώς την προηγούμενη σαιζόν η Everton είχε τερματίσει μόλις στην εικοστή 20η από τις 22, την επόμενη 18η και το 1930 τελευταία! Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ίσως προκάλεσαν τα 60 γκολ που πέτυχε σε μια χρονιά ο Dixie Dean, αριθμός πραγματικά ασύλληπτος, και αν σκεφτεί κανείς πως είχε μόλις 51γκολ, 10 μέρες νωρίτερα, όταν στις 21 Απρίλη η Everton αντιμετώπισε την ομάδα που έκανε το δώρο, την Aston Villa, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας!

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ, 2 ΜΑΙΟΥ

1959 - Gary Megson, Άγγλος μέσος με 25 εμφανίσεις και 3 γκολ φορεσε την φανέλα της Έβερτον απο το 1979 εως το 1981