Ξεχωριστή νίκη!!!

2018-02-17

Στις 17 Φεβρουαρίου του 1999 η Everton διέλυσε τη Middlesborough με 5-0.

   Αν και το αποτέλεσμα από μόνο του είναι αρκετό για το θυμηθούμε, ένας λόγος παραπάνω που αξίζει να το θυμόμαστε είναι οι παίκτες που πέτυχαν τα γκολ...Δύο γκολ πέτυχε ο Nicky Barmby, το πρώτο μάλιστα ύστερα από 42"!.Παίκτης που αγαπήθηκε από τους φίλους της ομάδας, ήρθε από τη Middlesborough, αγωνίστηκε για 4 χρόνια στην ομάδα, και αποκαθηλώθηκε όταν άρχισε να πιέζει ώστε να πάρει μεταγραφή για τη... Liverpool!.Στο 16' ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0..
Στο 67' σκόραρε ο Olivier Dacourt, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με την ομάδα!Ο Dacourt ήταν άλλη μια ξεχωριστή περίπτωση. Αγαπήθηκε γρήγορα από τους φίλους της ομάδας, στα πρώτα του παιχνίδια αναδείχθηκε "Man of the Match" 3 συνεχόμενες φορές!
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η χρονιά δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα πως δεν είναι ευτυχισμένος στην Everton και θέλει να φύγει. Αυτό ήταν αρκετό ώστε στο τέλος της μοναδικής του χρονιάς στην ομάδα να γιουχαριστεί από τους φίλους της ομάδας.Στο 67' σκόραρε ο Marco Materazzi! Ναι, ο γνωστός Marco Materazzi!
O Materazzi έπαιξε για μια χρονιά στην ομάδα, το 1998-99, και όταν ήρθε ήταν ένας αμυντικός της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας, που δεν είχαν ασχοληθεί οι ομάδες της Serie A μαζί του.

Μετά από μια σαιζόν, και αυτός, αποχώρησε από την ομάδα. Ο ίδιος δε φάνηκε να εγκλιματίστηκε στο Λίβερπουλ, πολύ περισσότερο η γυναίκα του, ενώ σε 27 συμμετοχές είχε 4 αποβολές!

Αυτό ήταν το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα.To σκορ εκλεισε ο David Unsworth στο 74'. Ο Unsworth δεν έχει παρόμοια ιστορία με τους προηγούμενους, όμως έχει τη δική του ιστορία. Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της ομάδας, έφυγε όταν ανέλαβε ο Howard Kendall, πήγε στη West Ham το '97 και έκανε μια καλή χρονιά. Ήθελε να επιστρέψει όμως, αλλά τελικά ήταν η Aston Villa αυτή που τον αγόρασε για 3 εκατομμύρια λίρες. Αργότερα συνειδητοποίησε πως η Everton ενδιαφέρεται ακόμη για εκείνον, και πίεσε τη Villa, ώστε να τον αφήσει να επιστρέψει στην Everton. Τελικά έτσι έγινε...
Ένα μήνα μετά τη μεταγραφή του στην Aston Villa, και προτού η χρονιά ξεκινήσει, ο Unsworth επέστρεψε στην Everton, και ναι, αυτό ήταν το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα εκείνη τη σαιζόν...

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

1935 - Ken Rea, Άγγλος αμυντικός που είχε 51 εμφανίσεις απο το 1956-59
Feb 17 1942 - Jack Bentley, επιθετικός με μια συμμετοχή το 1960/61