Το Λίβερπουλ

Το Λίβερπουλ

Μπορεί το Λονδίνο να είναι ο βασικότερος τουριστικός προορισμός της Αγγλίας όμως αυτο δεν σημαίνει ότι το Λίβερπουλ δεν είναι μια υπέροχη πόλη που αξίζει να την επισκεφτείς Το εντυπωσιακό στο Λίβερπουλ είναι πως το κέντρο της πόλης  είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του πεζοδρομημένο.Κάτι που κάνει την βόλτα μια υπέροχη εμπειρία.Διάβαστε παρακάτω όλα αυτά που αξίζει να δείτε, αν βρεθείτε στο Λίβερπουλ.

Albert dock

Eίναι ένα συγκρότημα λιμενικών κτιρίων και αποθηκών στο Λίβερπουλ. Άνοιξε το 1846 και ήταν η πρώτη δομή στη Βρετανία που κατασκευάστηκε από χυτοσίδηρο, τούβλο και πέτρα, χωρίς δηλαδή δομικό ξύλο.Την στιγμή της κατασκευής του, το Albert dock ήταν ένα επαναστατικό σύστημα σύνδεσης επειδή τα πλοία φορτώνονταν και εκφορτώνονταν απευθείας από και προς τις αποθήκες.Πλεόν έχει διαμορφωθεί σε ένα πανέμορφο πολύχώρο όπου μπορείτε να δείτε μουσεία, εστιατόρια,καφετέριες κ.α

The Beatles story

Στεγάζεται στο Albert dock. Η πατρίδα των διασημων Beatles δεν θα μπορούσε να μην έχει μουσείο για τα διάσημα σκαθάρια .Η ιστορία ενός απο τα πιο διάσημα συγκροτήματα όλων των εποχών σε ένα υπέροχο χώρο. 

The Cavern club

Το διάσημο κλάμπ που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση οι Beatles αλλά και έχουν εμφανιστεί πλήθος διάσημων μουσικών.Άνοιξε πρώτη φορά το 1957.

Liverpool Cathedral

Ο καθεδρικός ναός του Λίβερπουλ είναι ο   μεγαλύτερος καθεδρικός ναός και             θρησκευτικό κτίριο στη Βρετανία Το συνολικό εξωτερικό μήκος του κτιρίου, Μαζί με το παρεκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία), είναι 189 μέτρα . Έτσι ο καθεδρικός ναός είναι ο μακρύτερος καθεδρικός ναός στον κόσμο. Το εσωτερικό του μήκος είναι 150 μέτρα Από την άποψη του συνολικού όγκου, ο καθεδρικός ναός του Λίβερπουλ κατατάσσεται ως ο πέμπτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στον κόσμο.


World Museum

Ένα μεγάλο μουσείο το οποίο διαθέτει εκτεταμένες συλλογές που καλύπτουν την αρχαιολογία, την εθνολογία και τις φυσικές επιστήμες. Στα ειδικά αξιοθέατα περιλαμβάνονται το Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και ένα πλανητάριο. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν

Museum of Liverpool

Το Εθνικό Μουσείο της Λίβερπουλ είναι ένα σχετικά νέο μουσείο  που αναφέρει την ιστορία του Λίβερπουλ και του λαού του και  αντικατοπτρίζει την παγκόσμια σημασία της πόλης. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα νέο κτίριοκαι ανοιξε το 2011.Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν.

Merseyside Maritime Museum 

Στo Ναυτικό Μουσείο του Μέρσεισάιντ μπορείτε να μάθετε για τον διάσημο Τιτανικό που ναυπηγήθηκε στο Λιβερπουλ για την τραγική ιστορία του Λουζιτάνια και εξερευνήστε την πλούσια ναυτική ιστορία της πόλης. Βρισκεται στο Albert dock.Η είσοδος και σε αυτό το μουσείο είναι δωρεάν.

International Slavery Museum

Το International Slavery Museum η στην γλώσσα μας διεθνές μουσείο δουλείας  αποτελεί μέρος του Merseyside Maritime Museum, αποτελείται από τρεις κύριες γκαλερί που επικεντρώνονται στη ζωή των ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, στην ενδεχόμενη υποδούλωση τους και στη συνεχή μάχη για ελευθερία. Επιπλέον, το μουσείο συζητά τη δουλεία σήμερα  καθώς και θέματα ρατσισμού και διακρίσεων.

Tate Liverpool

Ένα μουσείο αφιερωμένο στην βρετανική και όχι μόνο σύγχρονης τέχνη. Είναι μια απο τις μεγαλύτερες στην Βρετανία και θεωρείτε συμαντική για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης.Άνοιξε το 1988 και στεγάζεται σε μεταποιημένη αποθήκη στο Albert dock

Walker Art Gallery

Η πινακοθήκη Walker Art στεγάζει μία από τις καλύτερες συλλογές της Ευρώπης με έργα ζωγραφικής, σχεδίων, γλυπτικής και διακοσμητικής τέχνης.

Knowsley Safari Park

Ένα ενδιαφέρον ζωολογικός κήπος που μπορείς να κάνεις και  σαφάρι ανάμεσα στα ζώα.Δεν είναι ανοιχτό κάθε μέρα το χειμώνα.

Goodison Park

Σίγουρα θα το δείτε στην ώρα του αγώνα αλλά αξίζει μια περιήγηση στο γήπεδο όταν δεν υπάρχει αγώνας. Το ιστορικό γήπεδο της ομάδας μας έχει πολλά που αξίζει να δείτε και να μάθετε για την ιστορία  απο το 1892 ως σήμερα.Ως μπόνους για την περιήγηση πάρχει και έκπτωση στην μπουτίκ της ομάδας.

Prince rupert's tower

Ο ιστορικός πυργίσκος που η Έβερτον τον χρησιμοποιεί  στο έμβλημα της απο το 1938.Βρίσκεται σε μια περιοχή του Λίβερπουλ που έχει το όνομα της ομάδας μας, δηλαδή Έβερτον.Το 2003, προστέθηκε στο κτίριο μια πινακίδα που δηλώνει τη σημασία του αθλητικού συλλόγου. Τον Μάιο του 1997 η Έβερτον έδωσε £ 15,000 για την ανακαίνιση της δομής του.

Bramley-Moore Dock

Οι συμφωνίες έγιναν και ολα προχωράνε και συντομα το νέο γήπεδο της Έβερτον θα ξεκινήσει.Όσοι έχετε διάθεση επισκεφτείτε το μέρος που θα στεγάσει το νέο γήπεδο της Έβερτον

Το Anfield

Σίγουρα κάποιοι Έβερτόνιανς θα πείτε γιατί να δούμε την έδρα των μεγαλύτερων μας αντιπάλων;.Ας θυμηθούμε ότι το Άνφιλντ ήταν η πρώτη έδρα της Έβέρτον απο το 1884 εως το 1892.Είναι ένα αξιοθέατο της πόλης .Είναι η έδρα που η Έβερτον κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα.Άλλωστε έτσι και αλλίως δεν γίνεσαι λιγότερο Έβερτόνιαν, αν δείς την έδρα των αντιπάλων σου.

Για περίσότερες πληροφορίες για διαμονή φαγητο μετακινήσεις στο Λίβερπουλ πατήστε εδώ