Σαν σήμερα

Εδώ και χρόνια έχουμε να χαρούμε νίκη σε Merseyside derby όμως υπήρχε μια εποχή που τους κερίζαμε ακόμα και με τα δεύτερα!!

Στις 21 του Μάη του 1968 η Everton ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με εμφατικό τρόπο, διαλύοντας με 5-1 την κακόμοιρη Fulham που τερμάτισε τελευταία στη βαθμολογία και, φυσικά, υποβιβάστηκε.

Τις δύο και μοναδικές φορές που έχει αγωνιστεί η ομάδα μας σαν σήμερα ήταν για τελικό του FA Cup. Και οι δύο τελικοί ήταν πάρα πολύ σημαντικοί, όχι μόνο για την ιστορία που έχει ο θεσμός αλλά και για άλλους λόγους. Η Everton έχασε τον ένα και κέρδισε τον άλλο. Το '89, στη παράταση, από τη Liverpool και το '95 επί της Manchester United....

Η Everton σαν σήμερα, το 1984, κατάφερε να κερδίσει τίτλο έπειτα από 14 χρόνια, κερδίζοντας στον τελικό του FA Cup την Watford.

Δύο φορές έχει αγωνιστεί η ομάδα μας στις 18 Μαΐου, και τις δύο φορές σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας, τη μία το '68 με τη West Brom, την άλλη το '85, με τη Manchester United.

Πριν από δύο μέρες στις 15 Μαίου, έφυγε από την ζωή ο παλιός παίκτης της ομάδα μας Ray Wilson.

O Billy Scott.

2018-05-17

Billy Scott ήταν Ιρλανδός τερματοφύλακας της ομάδας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Γεννήθηκε στο Μπέλφαστ στις 17 Μαίου του 1882 και ήταν τερματοφύλακας της ομάδας για 8 χρόνια, από το 1904 ως το 1912, υπερασπιζόμενος την εστία της ομάδας σε 289 αγώνες.


Στα τέλη της δεκαετίας του '80 κάποιοι ξένοι παίκτες, μη Βρετανοί ή Ιρλανδοί δηλαδή, άρχισαν να παίζουν για την ομάδα. Όμως ο πρώτος ξένος παίκτης που φόρεσε την φανέλα της Έβερτον σαν σήμερα το 1950 ήταν Σουηδός.

Η Everton κατέκτησε σαν σήμερα, το 1985, τον πρώτο και μοναδικό της ευρωπαϊκό τίτλο νικώντας με 3-1 στον τελικό του Ρότερνταμ την πολύ δυνατή τότε Ραπίντ Βιέννης. Έχοντας αποκλείσει και στον ημιτελικό την πολύ Μπάγερν Μονάχου ήταν το μεγάλο φαβορί.